Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 26 de juny del 2012

Cop letal al Català des del Colonialisme ESPAÑOL

Cop del Suprem espanyol a la immersió en l'ensenyament infantil

El tribunal anul·la el caràcter vehicular del català en aquest període formatiu entre els 3 i 6 anys
Nova sentència contra la immersió lingüística. El Tribunal Suprem espanyol ha anul·lat avui els articles del decret de la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que defineix el català com la llengua normalment emprada com a vehicular en l'ensenyament infantil de tres a sis anys. I afecta concretament la comunicació en català en 'les activitats orals i escrites de l'alumnat i del professorat, exposicions del professorat, llibres de text i material didàctic, activitats d'aprenentatge i d'avaluació i comunicacions amb les famílies', tal com resa l'article 4.1, que ha quedat anul·lat.
En la sentència, el tribunal es basa en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estatut, i anul·la els articles d'aquest decret de la Generalitat que regula l'ensenyament entre els tres i sis anys en els aspectes lingüístics; diu que el castellà s'ha d'incorporar com a llengua docent vehicular. El Suprem accepta el recurs presentat per un pare contra la sentència del Tribunal Suprerior de Justícia de Catalunya que no tocava la immersió en aquest àmbit educatiu.
Què anul·la el Suprem?
També queda anul·lat l'article 4.3: 'Els nens i les nenes que cursin el segon cicle de l'educació infantil tenen el dret a rebre l'ensenyament en català i a no ser separats en centres ni en grups classe diferents per raó de la seva llengua habitual. En qualsevol cas es respectaran els drets lingüístics individuals de l'alumne o alumna, d'acord amb la legislació vigent.'
La sentència ataca de ple a immersió lingüística en català. Queda clar amb l'anul·lació d'aquest altre article, el 4.4: 'En funció de la realitat sociolingüística de l'alumnat, s'implementaran metodologies d'immersió lingüística de la llengua catalana amb la finalitat de potenciar-ne l'aprenentatge'.
A més, elimina l'article 10, sobre 'la normalització en l'ús de la llengua catalana en totes les actuacions docents i administratives i el tractament de les diferents llengües en el centre.'
I encara suprimeix l'article referent a l'atenció preferent en català dels alumnes nouvinguts. 'A fi de procurar la més ràpida integració possible de l'alumnat estranger que s'incorpora al sistema educatiu de Catalunya, els centres han de dedicar una atenció preferent a l'aprenentatge de la llengua catalana, vehicle d'expressió normal en les activitats educatives de les escoles', diu l'article 14.3, anul·lat pel Suprem.

Ara a pagar les autopistes de Madrid

Foment salva les radials de Madrid amb 290 milions d'euros més

La ministra Ana Pastor ha afirmat que moltes de les autopistes de peatge estan en una situació "insostenible"
Cau la primera concessionària d'autopista radial de Madrid  
Cau la primera concessionària d'autopista radial de Madrid GAIZKA RODRÍGUEZ

El govern espanyol disposarà aquest any de 290 milions d'euros en préstecs participatius per ajudar les concessionàries d'autopistes en risc de fallida –les radials de Madrid– pel sobrecost generat per l'expropiació de terrenys. Així ho ha indicat aquest dilluns la ministra de Foment, Ana Pastor, durant unes jornades sobre infraestructures a Santander. Segons ha explicat la ministra, els crèdits participatius i l'ampliació dels comptes de compensació a les autopistes fins l'any 2021 són algunes de les solucions per aconseguir que el sector pugui sobreviure.
La ministra ha assegurat que són "mesures provisionals", ja que Foment treballarà per millorar la llei d'expropiacions forçoses i aconseguir un repartiment "equilibrat" dels risc en les concessions. Pastor ha recordat que moltes de les autopistes de peatge estan en una situació "insostenible" pel descens del trànsit i pel "sobrecost" de les expropiacions, que en alguns casos s'han disparat fins al 175%.