- No sóc ningú dintre la restauració, però avui us donaré una recepta senzilla per llepar-se els dits, mai més ben dit, ja que l’hortalissa en qüestió si ha de menjar per trobar-hi tots els gustos. Escarxofes al forn: agafeu les escarxofes talleu la cua perquè s’aguantin dretes, coroneu-les amb un bon ganivet, i esclafeu-les de bocaterrosa. Tot seguit poseu-hi: 1r. Sal, 2n. Vinagre i 3r. Oli bo, no l’estalvieu, encara que caigui a la safata. Poseu el forn a 180 graus duran quasi una hora, cada quart d’hora agafeu una cullera grossa i amb l’oli de la safata aneu re-omplint les carxofes. Al cap de l’hora agafeu all trinxat petit en juliana i en poseu a cada corona, amb 10 minuts més tindrem el plat a punt. Curiositat: La mera mare i ma tia Carme, ja els hi feien quan jo era petit, dintre el forn de la cuina econòmica!!!
Cal menjar-les molt calentes, i de les fulles més externes aprofiteu la part inigualable de la cua!!!
Salut i bony any nou!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañéSalut i bon any, gran manescal.T'has descuidat de dir que s'han de menjar com les gambes. No hi valen forquilles i ganivets. 😎@ramonmatarrodonacrec que he mencionat que si ha de menjar amb els dit, potser no m’he expressat prou bé!!!