Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 24 de juny del 2011

Dita (almanac del cordill)

AMB TEMPS I PALLA MADUREN LES NESPRES


És ric amb sucre, però baix amb calories (unes 50 calories per 100 grs). Destaca en els seus components: potassi i en menors quantitats, magnesi, calci i ferro. Petites quantitats de vitamines del grup B i C. El nesprer, com moltes altres fruites té valor i propietats antioxidants. A més conté fibra soluble (pectines), tanins, substàncies d'acció astringent i nombroses substàncies aromàtiques com els àcids orgànics (cítric, tartàric i màlic) abundants a la seva polpa.

Popularment s'indica que ajuda a expulsar pedres de la bufeta si es barreja amb escorça de rave.

Marian Aguiló (tret de l'almanac del cordill)

L'estrella més pura
poruga ja guaita,
tremola agradosa
dellà la muntanya.
Benhaja l'estrella,
l'estrella de l'alba!
Els galls que dormine
davall les porxades,
què és lo que ara veuen?
Han vista l'estrella,
l'estrella de l'alba.