Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 22 de gener del 2024

22-01-24

Ahir concert intimiste al Mundial de la ma de Joventuts Musicals  de la Bisbal.

Piano i bariton ens van fer les delicies talment com si es tractés de la SCHUBERTIADA.





 

 

fotos de l'Anna Pascual.

21-01-24

 Ahir dissabte dia 20, després de l’Assemblea General Ordinària d’Òmniun Cultural del Baix Empordà, al nostre local Av. de les Voltes, 3, vàrem fer entrega del diploma i la Insígnia de l’entitat als que fa més de 50 anys que son socis d’Òmnium, gent que se’n varen fer en plena dictadura franquista.





 

20-01-24

 Carrers molls, calaixos eixuts!!!
#mobiliariurbàsingular #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé



 

18-01-24

 Núvol - 36; #núvolBE #naturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

17-01-24

 

L’actitud humana envers el medi ambient ( el nostra nitxo ecológic ) és d’espècie invasora i destructora, sinó aquesta “mobilette” abandonada enmig del bosc, viure per veure!!! #mobiliariurbàsingular #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé



 

15-01-24

 Núvol - 35


 

14-01-24_ tempus discurrit irreparabile

 Un altre mètode de conservació de peix blau és la llauna. El peix una vegada cuit, s’enllauna se li afegeix oli i es tanca. Després s’esterilitza la llauna i pot arrivar a conservar-se de 5-6 anys.
Curiositat:
Si ens mengem les espines de les sardines, una vegada s’han esterilitzat, passem de 50 mgrs per cada 100 grams a 200 mgrs de Cals assimilable. #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBEf #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

13-01-24

 L’escabetx.
La conservació dels aliments sempre ha estat un mal de cap per als humans. Quan el fred només es podia aconseguir amb el glaç de les rieres i guardar-lo en poues, quan alguns aliments : patates, serves, etc… s’enterraven amb palla per allargar-ne la vida, els humans van idear un mètode de conservació de carn i peix: l’escabetx.
Un mètode de conservació basat en l’acidesa de vinagre.
Curiositat:
Des dels romans fins els àrabs s’ha utilitzat aquest mètode. S’utilitzava especialment amb peix blau i la paraula, sembla que d’origen català, s’ha transmès a tota la Mediterrània!!! #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBEf #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

12-01-24

 El Canigó feia goig ahir al matí després dels 8,5 litres caiguts aquí a l’Empordà!!!
#CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

11-01-24

 Núvol - 34.
#núvolBE #naturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

05-01-24 tempus discurrit...

 Núvol 33; núvol recte artificial!!!
#núvolBE #naturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé