Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 9 de juny del 2020

Transhumància-2020

Enguany la pujada del ramat cap al barri de Feitús al Poble de Llanars, s'ha fet des del 4 fins el 8 de juny.
Hem tingut 4 dies de pluja i un de bon temps el segon.

  1.   dia (04-06-20) plujós una quarantena de litres repartits durant tot el dia, hem tingut la sort que ha parat una hora que ha coincidit amb el ramat menjant al molí de la Cadamont, passat S. Llorenç de la Muga. I hem aprofitat per dinar nosaltres. El ramat ha dormir al oliverar del càmping d'Albanyà i nosaltres a la barraca esplèndida dels caçadors d'Albanyà, amb una llar de foc on ens hem escalfat i assecat.
  2.  dia assolellat, perfecte per fer el coll del Bassagoda i el de la Creu de Principi, dinar i preparar la marrada amb fil per baixar cap a la Comella.
  3. dia bo per arribar al Morató, on alguns s'han pogut banyar a la riera de les Falgueres o de S. Aniol. després un canvi radical que ha estat un calvari: pluja, vent i pedregada.
  4. dia tot sencer amb pluja . Pujada difícil i molt llarga  pel coll de Falgueres, entrant a França, baixada cap a La Manère i pujada per un GR secundari, molt estret, on les vaques pugen d'una en una fins a coll de Malrem, al no fer calor les primeres vaques han arribat a dalt a 2/4 de 12 i a 2/4 d'una les últimes amb la mainada, amb el ramat junt hem baixat per les boixeres, que han quedat sense fulles per culpa de l'eruga que va arribar fa dos anys, fins a l'Oratori (el Roure) a la pista del Comanegre, hem dinat plovent de tramuntana, hem intentat posar un "toldu" entre dos cotxes i l'altra fent de paravent al final tothom tenia fred de mans i els que han pogut s'han amagat dintre dels cotxes, cap a 2/4 de 4 hem aviat el ramat cap a Rocabruna on hem arribat amb pluja.
  5. dia mig-mig, hem sortit plovent però des de Font-rubí  fins a Camprodon i Llanars, ha sortit el Sol una estona, al separar els ramats a l'entrada de Llanars, les postres: aigua a dojo una mitja hora. Després hem portat les vaques fins a la Moixa i un dinar familiar amb els Fontdecaba.