La colza (Brasica Napus), està granant,
aquells colors grocs que a part d’atreure al insectes polinitzadors, és
una planta molt mel•lifera, atreu als humans per tal de fer i fer-se
fotos, estan passant a un color verdós on cada flor pol·linitzada forma una tavella de uns 7 centímetres (coneguda científicament com a silíqua)
amb 10-15 llavors d’entre 1,5-2 mil·límetres de diàmetre.
Encara ens caldrà esperar perquè passi a color beix i finalment a un color fosc, bastant negre.
Les
fulles primàries, en aquesta etapa es tornen grogues, i cauen, queda
només la tija, de fet és la mort de la planta: morir per renéixer, típic
de moltes plantes.
Podem fer-ne: oli i/o tortó.
Curiositat:
És la tercera font més abundant d'oli vegetal i la segona font de proteïna més gran del món. #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé