Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 25 de maig del 2012

Faves

Ara al Maig, tasteu les primeres faves de la temporada, son tendres i delicioses.

 Ofegades, amb cansalada i botifarra negre (han de porquejar) i unes fulles de menta fresca.


Almanac del cordill: "l'alfals"

Alfals:
 m. [LC] [BOS] [AGA] Herba perenne de la família de les papilionàcies, de fulles trifoliolades, flors moradenques, en raïm, i fruit caragolat en hèlix, sovint cultivada per a farratge (Medicago sativa).
L'alfals és una planta farratgera, o sigui que serveix per alimentar el bestiar.
El nom li ve de l'àrab i significa "el millor aliment".
En diferents indrets de Catalunya, se'n diu "userda".


L'alfals té  virtuts medicinals. Té moltes vitamines i sals minerals. Presa en infusió o germinada va bé contra les hemorràgies, l'anèmia i certs processos reumàtics.