Roure pènol(Quercus Robur), és el més estés per la zona editerrània, però també podem trobar-ne de: Roure de fulla gran (Quercus petraea), Roure reboll (Quercus pyrenaica), Roure martinenc (Quercus humilis, sinònim de Quercus pubescens), Roure de fulla petita (Quercus faginea) i Roure cerrioide (Quercus cerrioides, és considera un creuament entre el roure martinenc i el roure de fulla petita) entre d’altres son els més comuns als Països Catalans.
La seva escorça és fosca i arrugada. Les fulles fan entre 4 i 15 cm de llargada i són més o menys dures segons les espècies. Per l'anvers són de color verd fosc; pel revers alguns tenen petits pèls i són de color verd grisós.
El seu fruit és l’aglà, un aliment energètic que consumeixen moltes espècies salvatges del nostre entorn com per exemple el porc senglar!!!
També a les "dehesas" de les "españas" alimenten gran quantitat de de porcs ibèrics per treure un aliment inigualable el PERNIL IBÈRIC!!!
#CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #elmanescalfañé