Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

diumenge, 30 de març del 2014

Almanac del cordill

Per molt estrany que sembli, hi ha un tipus de granota australiana que s'empassa els seus propis ous i els incuba a l'estómac.
Per tant, quan neixen surten de la boca de la mare.

Les granotes australianes: Rheobatrachus; van ser un gènere de granotes de terra natives del Rainsforest de Queensland a Austràlia Oriental. El gènere va consistir en dues espècies, els quals es van extingir a finals del segle XX.
El gènere fou únic perquè contenia la només dues espècies d'anur coneguda que incuben les etapes prejuvenils de la seva descendència a l'estómac de la mare.
Ambdues espècies estaven associats a sistemes de rierol en les selves tropicals a altituds d'entre 350 (1.150 m) i 1.400 (4.600 m). Les causes d'extinció de la  granota no són clares, però la pèrdua d'hàbitat i la degradació, la contaminació, i algunes malalties pot haver contribuït.
Científics de la Universitat de Newcastle i la Universitat de New South Wales va anunciar al març 2013 que la granota seria el tema d'un intent de clonació , denominat "Lazarus Project" (ressuscitar l'espècie).
Els embrionshan estat  clonats amb èxit