Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 29 d’octubre del 2021

28-10-21 tempus discurrit...

 Contrallum-34
#naturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé


 

27-10-21 tempus discurrit...

 Temps de collita d’olives.
Quan les olives comencen a canviar de color, es van fent negres, cal collir-les o aplegar-les, segons a quines comarques les cullen a d’altres les pleguen.
Podem batre les oliveres o pentinar-les, abans però haurem de cobrir el terra una borrassa per recollir amb facilitat i per evitar collir d’una en una.
Per fer oli es poden batre amb una canya, en canvi si volem salar-les, cal pentinar l’olivera per evitar que quedin macades. L’estri emprat per a pentinar es pot dir: pinta, maneta, garreta o ratllet.
Curiositat:
Totes les olives son verdes. #naturalicalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé






 

26-10-21 tempus discurrit...

 Art&Gavarres (resum) Les que m’han agradat més d’enguany, la quarta edició. Art efímer en plena natura, caminar i observar, inclús pensar, cosa cada dia menys freqüent!!!
#quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé



25-10-21 tempus discurrit...

 Amb 10 hores i mitja entre Sol i Sol, les nits s’allarguen i el mar i el terra es van refredant. #naturalocalBE #quasiqmzero #elmanescalfañé



 

24-10-21tempus discurrit...

 
Un té bons amics que tenen detalls: un ou de reig (amanita caesarea) de llibre, un regal que val el seu pes en or, mercès Jordi!!! #NaturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #elmanescalfañé