Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 21 de maig del 2021

Tempus discurrit... 15-05-21

 El gran duc (bubo bubo) és una au amb els ulls grossos i de color taronja, i dos plomalls al cim del cap que recorden ben bé unes "orelles", tot i que no tenen res a veure amb el sentit de l'oïda.
És el rapinyaire nocturn més gran del món, ja que mesura entre 29 i 73 cm del bec a la cua, i la seua envergadura alar ronda d'1,38 a 1,7 m (una mica més petit que l'àguila daurada). El seu pes oscil·la entre 1,5 i 4 kg. Les femelles són més grans que els mascles i poden arribar a pesar tres quilos i fer més d'un metre i mig de punta a punta d'ala.
Menja carn viva: rates, conills, talps, ànecs i perdius, així com d’altres rapinyaires diürns.
La seva veu és un udol profund, tipus úú-oo, que pot arribar a sentir-se fins a 2 km de distància.
Avui n’he posat un, de fibra, a CMdlG per que vigili les cireres, a veure si enguany, en podem collir algunes, abans que els estornells!!!
Curiositat:
S’estima una població d’unes 1000 parelles als Països Catalans.
Viu des de Portugal fins al Japó i des de Mongòlia fins a Escandinàvia!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #faunalocalBE #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé