Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 24 de juny del 2011

Dita (almanac del cordill)

AMB TEMPS I PALLA MADUREN LES NESPRES


És ric amb sucre, però baix amb calories (unes 50 calories per 100 grs). Destaca en els seus components: potassi i en menors quantitats, magnesi, calci i ferro. Petites quantitats de vitamines del grup B i C. El nesprer, com moltes altres fruites té valor i propietats antioxidants. A més conté fibra soluble (pectines), tanins, substàncies d'acció astringent i nombroses substàncies aromàtiques com els àcids orgànics (cítric, tartàric i màlic) abundants a la seva polpa.

Popularment s'indica que ajuda a expulsar pedres de la bufeta si es barreja amb escorça de rave.