Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 1 de novembre del 2013

La salsa majordoma

És una salsa clerical, de convent o sagristia.
Es fa amb mantega, julivert picat, sal i pebre.
Opcionalment se li pot posar una ceba trinxada molt menuda.
Aquesta salsa de fondre cobre la carn acabada de coure, especialment cuixes de xai rostides o costellams sencers de porc!
Salut!!!

Mantega a la majordoma (maître d'hotel)

Ideal per a bistecs i per a peixos cuits a la graella.
Per a l'elaboració d'aquesta mantega necessitaràs 200 g de mantega, 30 g de julivert picat, el suc d'1 llimona, pebre blanc mòlt i sal.
Barreja i bat la mantega en punt de pomada amb la resta d'ingredients fins que esdevingui cremosa i escumosa.
Aquesta mantega s'ha de preparar just abans d'emprar-la.