Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 10 de març del 2015

Patates, trumfos i creïlles

Des que van arribar d'Amèrica, la patata s'ha convertit en aliment bàsic per a milions d'europeus.
Ara, el cultiu creix molt a l'Àsia i a l'Àfrica.
A Catalunya tenim patates delicioses com les del buffet o les kanabec.
Compreu-ne un sac i guardeu-les en un rebost fosc i fresc.
 Si broten traieu-ne els grills per evitar que es panseixin.
Buffet
La del Buffet no és arrodonida i te moltes malformacions i ulls, que fa difícils de pelar-les, cosa que les ha relegades a un segon terme ja que la gent no te pas paciència per pelar-les i prefereix les de fàcil maneig.
És una patata cremosa, gustosa i una mica dolça ideal per a bullir-la.
La d'Alinyà, es d'aquesta varietat
Kanabec
La kanabec o kennebec és una patata més versàtil, serveix per fregir, bullir, al forn o al micro-ones. La de Prades , es d'aquesta varietat