És una malaltia provocada per un fong que provoca la mort d'una part de la planta.
Ataca a les fulles, a la tija i a les fruites i produeix una pèrdua del seu color. Es pot identificar per les taques produïdes pels micelis dels fongs, que apareixen a conseqüència del seu creixement.
Míldiu de la vinya
És el més conegut. És produït pel fong Plasmopara viticola. Afecta a les fulles i als raïms dels ceps. Les fulles afectades s'esgrogueeixen fins que cauen. En els raïms, als grans, es veu el miceli dels fongs, que hi forma un borrissol d'un color grisós. El míldiu de la vinya va arribar d'Amèrica, juntament amb els empelts que es portaven per evitar la fil·loxera. Els ceps europeus eren molt sensibles al míldiu i això va produir una nova plaga, però el remei per evitar-lo (el brou bordelès, que és sulfat de coure i calç apagada) va ser descobert prou ràpid com per evitar una nova gran crisi com la que havia produït la fil·loxera. Mesures preventives contra el míldiu de la vinya són escollir indrets on la vinya obtingui una alta insolació i garantir un bona circulació de l'aire i el bon drenatge dels sòls.Enguany afecta als ceps, les patates i els tomàquets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada