Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 28 de gener del 2021

Tempus discurrit... 28-01-21

 Roure pènol(Quercus Robur), és el més estés per la zona editerrània, però també podem trobar-ne de: Roure de fulla gran (Quercus petraea), Roure reboll (Quercus pyrenaica), Roure martinenc (Quercus humilis, sinònim de Quercus pubescens), Roure de fulla petita (Quercus faginea) i Roure cerrioide (Quercus cerrioides, és considera un creuament entre el roure martinenc i el roure de fulla petita) entre d’altres son els més comuns als Països Catalans. 

La seva escorça és fosca i arrugada. Les fulles fan entre 4 i 15 cm de llargada i són més o menys dures segons les espècies. Per l'anvers són de color verd fosc; pel revers alguns tenen petits pèls i són de color verd grisós.  

El seu fruit és l’aglà, un aliment energètic que consumeixen moltes espècies salvatges del nostre entorn com per exemple el porc senglar!!!  

 També a les "dehesas" de les "españas" alimenten gran quantitat de de porcs ibèrics per treure un aliment inigualable el PERNIL IBÈRIC!!! 

#CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #elmanescalfañé