Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

diumenge, 21 de febrer del 2021

Tempus discurrit... 19-02-21

 Dos arbres i un arbust: l’ametller (prunus dulcis) un caducifoli que produeix un fruit sec molt apreciat, hi ha una varietat que fa l’ametlla amarga, s’utilitza en farmacia; l’albercoquer (prunus armeniaca) caducifoli també, dona un fruit groc-taronja amb un pinyol dur, es un fruiter que te poques malures i facilment cultivable i finalment un arbust: codonyer japonés (chaenomeles japónica) Normalment es fa servir en jardineria perquè és molt vistós quan comença a florir abans no surtin les fulles; tot i això quan ja han sortit amb un verd potent, continua florint fins l'estiu; també s'usa per fer tanca perquè té espines.El fruit tot i que es pot menjar cru, és molt àcid i dur, però fa molt bona olor i fa unes bones melmelades.
I tres flors diferents: blanques, rosades i rosa intens #CMdlDBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé