Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 10 de desembre del 2021

06-12-21 tempus discurrit...

 El campanar de Sant Marc (en italià Campanile ) és un campanar emblemàtic de la ciutat de Venècia. S'aixeca, sense estar adossat enlloc, cosa bastant freqüent a Itàlia, en un angle de la plaça, just davant de la basílica. Data del s. X amb moltes modificacions.
Té una alçada total de 98,6 metres. El seu cos principal, de maó, és un prisma de base quadrada de 12 m de costat i 50 m d'alt, sobre el qual s'assenta un campanar blanc amb quatre arcs per cara, que allotja cinc campanes.
La construcció està coronada per una agulla piramidal a l'extrem hi ha un penell daurat amb la figura de l'arcàngel Gabriel.
La torre que s'observa avui és una reconstrucció de 1912, després del col·lapse del 14 de juliol de 1902, que va caure tota a terra!!!
Curiositat:
A Barcelona, en tenim dues reproduccions al Passeig de Maria Cristina, construïdes per convertir-se en l’entrada de l’Exposició Universal de 1929: les Torres Venecianes!!!

#CMdlGBE #edificissingularsdelmón #edificissingularsdeCAT #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé