Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

divendres, 4 de març del 2022

03-03-22 tempus discurrit...

 L’Escudella de Castellterçol.
Des del s. XVI que hi ha constància de la celebració d’aquesta festa, d’origens incerts, es suposa que era per donar un bon àpat a tothom abans d’entrar a la Quaresma.
Hi ha d’altres poblacions que també fan un àpat semblant: el Ranxo a Vidreres, la Sopa a Verges o l’arròs d’Albons.
Sempre es fa el dia de Carnestoltes, un dimarts, el dia abans del dimecres de cendra.
Abans era una sopa comunitària, tothom que podia hi aportava alguna cosa. És l’única que no té verdures.
Ara té una fórmula concreta i única.
Es feia en un carreró de la part antiga, però s’ha traslladat a la Pl. Nova o Prat de la Riba.
Curiositat:
S’en fan trenta calderes d’inox, abans eren les d’aram de les cases que es feien servir per matar el porc.
Podeu veure la recepta en la foto final. (alguna foto no és meva)
#festestradicionalsdeCAT #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé