La servera-2
És un arbre fruiter caducifoli, que es troba a la natura en estat semi-salvatge.
Enguany ja ha tret les flors reunides en corimbes, que es convertiran en serves en forma de peres petites.
El
seu fruit no madura a l’arbre, es desenvolupa durant tot l’estiu i es
cull al setembre-octubre, la seva maduració té lloc en un bon rebost, on
es posen en palla.
Pels volts de Nadal ja son comestibles. Abans era frequent veuren prop de les cases de pagès.
Curiositat:
En
temps dels romans, se’n feia un suc que una vegada fermentat s’obtenia
una beguda alcohòlica que anomenaven “cerevisa”, que més tard donaria
nom a un altra beguda alcohòlica de fermentació de l’ordi. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 27 d’abril del 2022
27-04-22 tempus discurrit ...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada