Últim post de la Sereníssima Venezia.
Una part
cultural d’un país és la gastronomia. La de la ciutat dels canals és
evidentment relativa al mar, tot i que no perd la part que ha fet famosa
a Itàlia pastes i pizzes.
Una part que ha evolucionat molt ha estat l’enologia, especialment els vins blancs.
Han
posat de moda els “montaditos” o “tapas” que anomenen “cicchetti”, tant
al migdia com al vespre, s’acompanyen de vi blanc (especialment del
Venetto i de les costes de la mar Adriàtica) o també de “spritz venecià”
beguda més lleugera que el vermut
Curiositat:
Un spritz consisteix en: aperol-3 (parts)+ Prosseco brut-2 + Aigua amb gas-1 + tall de taronja + gel.
Els
cicchetti solen ser una llesca de pa amb una Delicatessen a sobre, però
també els “polpette” de carn o de peix (mandonguilles) son
excel·lents!!!
#quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dissabte, 1 de gener del 2022
30-12-21 tempus discurrit...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada