Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 1 de gener del 2022

30-12-21 tempus discurrit...

 Últim post de la Sereníssima Venezia.
Una part cultural d’un país és la gastronomia. La de la ciutat dels canals és evidentment relativa al mar, tot i que no perd la part que ha fet famosa a Itàlia pastes i pizzes.
Una part que ha evolucionat molt ha estat l’enologia, especialment els vins blancs.
Han posat de moda els “montaditos” o “tapas” que anomenen “cicchetti”, tant al migdia com al vespre, s’acompanyen de vi blanc (especialment del Venetto i de les costes de la mar Adriàtica) o també de “spritz venecià” beguda més lleugera que el vermut
Curiositat:
Un spritz consisteix en: aperol-3 (parts)+ Prosseco brut-2 + Aigua amb gas-1 + tall de taronja + gel.
Els cicchetti solen ser una llesca de pa amb una Delicatessen a sobre, però també els “polpette” de carn o de peix (mandonguilles) son excel·lents!!!

#quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé