Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 14 de febrer del 2024

07-02-24

 Ara sembla que les ràdios i teles del país s’han adonat que existeixen els pagesos: agricultors i ramaders, tot son escarafalls per vendre fum.
Ajudaran, evidentment, a posar arbres perquè no es pugui veure el bosc.
El problema agrari no ve de fa tres dies, la causa principal va esser la globalització del Mercat Mundial.
Dels Pilars del CAPITALISME: propietat privada, interès propi, competència, el mercat, llibertat per escollir, poca intervenció estatal, capital (fortuna), classes soci-econòmiques i llibertat de mobilitat social.
La política neo-capitalista global ha portat a 3 fets importants: la concentració del capital, gens  d’intervenció estatal  i la manca de competència.
La concentració de capital ha fet que les compres del sector primari estigui en unes poques mans, especialment distribuïdores.
L’Estat no s’ha posat en la comercialització , però si en canvi en la traçabilitat (per estalviar-se problemes els polítics).
Al no haver-hi competència en el sector de vendes, cada dia desapareixen petits comerços i cada dia son menys i més grans els centres comercials, concentració del capital.
Qui ha fallat durant aquests 40-50 anys han estat clarament els POLITICS, han passat de treballar pel BÉ COMÚ a treballar per la seva “cadira” i la seva “menjadora”.
Des que la POLITICA s’ha convertit en un OFICI, és fàcil comprar el personal amb prebendes.
Tal com diu l’Eudald Carbonell, som una espècie imbècil i només els imbècils voten als polítics imbècils.