Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 12 de març del 2024

07-03-24

 Ruta modernista - 39
C Mallorca, 302, casa Vallet-Xiró
La façana de la Casa Vallet i Xiró combina els trets modernistes més comuns en aquest tipus d’edificis ―com ara les tribunes a la planta noble― amb altres elements més lliures, com els balcons lobulats o l’acabament superior, que recorda els acabats d’algunes esglésies barroques.
Els detalls d’aquesta residència parlen del gust exquisit del seu autor i de la riquesa dels seus propietaris: el treball en fusta de la porta, la decoració escultòrica en pedra, la forja de reixes i baranes i el disseny de l’interior revelen clarament l’estatus social de la família que hi habitava.
La planta baixa, resolta en semisoterrani i entresòl, conté tres obertures: la porta l’entrada, a doble alçada, i unes originals dobles obertures situades simètricament a l’anterior.
Curiositat:
La casa del seu costat: nº 304 també la va dissenyà en Josep Mª Barenys Gambús. #edificissingularsdelmón #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé