Civada borda i civada.
La civada borda és una planta que creix vora els camins i que s’assembla a la civada. Alguns autors consideren que n’és la precursora salvatge.
De petits jugàvem amb la seva llavor llançant-le cap al gersey de l’altre per veure quantes “novies” tenia.
S’ha de ser un expert per diferenciar-les quan son espigades i verdes, la civada presenta les llavors més juntes i verdes, mentre que la borda sol ser més alta i l’aresta és de color negre.
La civada ha passat a ser d’un aliment per animals (especialment cavalls) a un aliment per humans una vegada s’ha transformat en una beguda mal anomenada “llet de civada”, el suc de civada no té ni greix ni calci ni gluten.
Curiositat:
Molta gent la fa servir per barrejar amb el café (tallat), però cal saber que sinó prens un altra font de calci, la llet de vaca en porta 110 mgrs. 100 CC., estàs exposat a patir osteoporosi. Fotos 1i 2 civada borda o cogula, 3 i 4 civada. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dilluns, 20 de maig del 2024
16-05-24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada