Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 26 d’agost del 2024

23-08-24

 El “bestiari” català del Seguici Popular(5)
Les Besties de Foc.
Encara que el que predominen son dracs de diferents formes, cal reconeixer que quasi tot el Bestiari de foc correspon a animals imaginaris i/o fantàstics ben diferents: Basilisc, Boc, Borinot, Cucafera, Tarasca, Griu, Vibria, Bou, Guita, Mulassa, Mussol, Marraco, etc
El drac de Dracs de la Bisbal, és un drac que es va crear al 1983 pel Grup Mitja Nota, està fet de fibra de vidre i lona.
El drac original resta a l’esglèsia parroquial i se’n utilitza una réplica construida al 1995 amb fibra de vidre i un pes de 55 quilos.
L’estructura de l’original, realitzada a partir de tires de fusta, a la manera de cèrcols de bota, recobertes de cuir, li proporciona un aspecte arrodonit molt característic.
També hi ha un Dragolí, fet a escala, que s’utilitza en el Correfoc Xiqui.
El drac té un ball ceremonial, amb música propia, que balla abans de l’encesa dels artefactes que porta a la boca i/o a la cua.
Curiositat:
És considera que desprès del de Vilafranca del Penedés es el segon més antic de Catalunya, hi ha constància escrita des del 1704.
l’última fotografia és el Logotip de la Colla dels Dracs de la Bisbal d’Empordà. #actesculturalslocalsBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé