Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 10 d’abril del 2025

09-04-25

 L’Escamarlà o cigala.
Segurament una de les millors menges que ens dona el mar.
 El Nephrops norvegicus és un crustaci decapoda originari de l’Atlantic nord-est i de la mar Mediterrània.
Viu fins a uns 800 metres i sol ser carronyaire.
De les deu potes les dies primeres s’han convertit en pinces i tenen dues funcions: agafar i triturar el menjar.
La boca que és ventral te uns apèndixs per depurar i triar el que mengen.
Curiositat:
Tenen dos estòmacs amb unes peces quitinoses per triturar el menjar com d’altres espècies ho fem a la boca amb les dents. #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé