La “solanum tuberosum” (2)
La seva floració es dóna a la primavera i a principis de l'estiu, depenent del lloc.
Les
flors es presenten agrupades en cimes i són blanques o violetes amb uns
estams grocs molt visibles, amb cinc sèpals i una corol·la formada per
cinc pètals soldats.
Les patates s'utilitzen per a cuinar un dels plats més populars del món: les patates fregides.
A Mallorca es fan servir per preparar el tombet, el Frit mallorquí i les coques de patata.
Les patates també es fan servir per elaborar el vodka.
Curiositat:
Per
al consum humà la seva producció només és superada per tres cereals: el
blat, l'arròs i el blat de moro. No obstant això, els tubercles de la
patata brinden un rendiment per hectàrea diverses vegades superior a
aquells que s'obtenen amb els grans dels cereals. #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
També són molt populars les patates braves del bar Tomás, a Sarrià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada