Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 26 de maig del 2021

Tempus discurrit... 24-05-21

 Estisoretes
Avui me'n he trobat una d’albina!!!
Forficula auricularia, la papaorelles comuna o tisoreta europea, és un insecte dermàpter omnívor, tenen dos apèndixs abdominals que li donen nom. Te dues ales però quasi no les desplega mai. Són inofensius i tendeixen a habitar en els llocs on ho fan els humans. F. auricularia és una espècie que té cura dels seus fills i ha sobreviscut en una gran varietat d'ambients.
Són actius principalment de nit, s'alimenten des de matèria vegetal a petits insectes. Són més aviat carronyaires que depredadors. De dia es solen amagar en escletxes i petits caus per a no ser depredats.
Ponen, les femelles, uns 50 ous en un niu, on s’alletarguen fins a la primavera que es quan neixen les nimfes a les que cuiden durant un mes.
Curiositat:
El nom de papaorelles prové del rumor que aquests insectes entren a les orelles humanes i fins i tot poden entrar dins el cervell. Evidentment que és només una llegenda urbana!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #faunalocalBE #quasiqmzero #elmanescalfañé