Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 29 de juliol del 2021

29-07-21... tempus discurrit

 Can Dou de Castellterçol
Al número 2 del carrer de Barcelona destaca el casal familiar dels Taiadella o palau dels marquesos d’Alòs, coneguda també com can Dou. Els Taiadella procedien de Castellcir i s’establiren a Castellterçol el 1674. Es tracta d’un edifici civil de característiques barroques que consta de planta baixa, pis i golfes. És un edifici marcat per la seva simetria. Presideixen la planta noble tres balcons amb obertures de brancals de pedra. Aquesta simetria de la façana es tradueix a les golfes en tres finestres quadrades amb brancals i ampits de pedra.
Curiositat:
Per sobre de les golfes trobem un ràfec (part de la teulada que sobresurt de la façana), realitzat amb encavallada de fusta, que presenta en els vèrtex de la teulada mènsules de fusta de temàtica figurativa. #casessignificades #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé