Per menjar a l’hivern cal collir a l’estiu, però sovint els aliments, tenen data de caducitat.
Des de fa anys els humans han buscat solucions de molts tipus per aquesta problemàtica.
Des
d’enterrar fruita, en clots, fins a fumar la carn dintre les cavernes o
senzillament assecant el productes al Sol per evitar les reaccions
oxidatives traien l’aigua, principal conductor de les reaccions
químiques.
Quan van trobar la sal es va fer un bon salt per conservar aliments principalment: peix i carn.
Un altra bon conservant és el sucre i més si s’acompanya d’esterilització. Aquest és el cas del préssec amb almívar!!!
Curiositat:
L’esterilització
permet, segons el pH del producte, una conservació a temperatura
ambient molt llarga; mentre que la Pasteurització es molt curta (1
setmana a tot estirar) i ha d’anar acompanyada de fred!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #conservacióalimentària #elmanescalfañé
dilluns, 9 d’agost del 2021
07-08-21... tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada