Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 26 de gener del 2022

24-01-22 tempus discurrit...

 El teatre Principal de les Rambles.
Teatre de la Santa Creu i també Teatre de l'Hospital, és el teatre més antic de la ciutat i un dels més antics de la Península. Situat a la Rambla, número 27, funcionà des de la segona meitat del segle xvi fins al 2006, i fou novament obert el 2013; tancà definitivament el febrer de 2017.
De 1872 a 1906, al local de la planta superior s'instal·là la seu de l'Ateneu Barcelonès.
El primer edifici era de fusta i estava situat al costat de l’Hospital i era una donació d’un terreny (l’horta d’en Trentaclaus), d’aquesta manera amb els guanys es podia mantenir l’hospital.
El primer nom va ser: Casa i Corral de les Comèdies. Cap al 1600 es va construir el de pedra. Cap el 1840 va adoptar el nom de Principal per distingir se del Nou i sobretot del Liceu.
Curiositat:
Havia arribat a tenir prop de 2.000 localitats. Al s. XIX si obrí als baixos el famós café-restaurant LION D’OR, amb unes destacades tertúlies literàries.

#edificissingularsdelmón #edificissingularsdeCAT #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé