Els cereals.
Les
altes temperatures dels últims dies, junt amb els vents aponentats, fa
que el procés de posar gra a l’espiga es veigi compromés.
Manquen
quinze dies per a Pasqua Granada i molts sembrats estan agafant el color
daurat, però d’altres estan madurant massa ràpid i es tornen blancs,
senyal inequívoca de que l’espiga s’està morint.
Això fa que es vegi compromesa la producció i el pes específic!!!
Curiositat:
El
pas de gra lletós a pastós i a farinós necessita temps i si és massa
ràpid ens porta a un pes específic baix, cosa que junt amb la humitat
(< 12%) determina la qualitat dels ordis i blats tous, en el blats
durs també cal mesurar la vitrificació, essencial per obtenir sèmoles!!!
dimecres, 8 de juny del 2022
24-05-22 tempus discurrit...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada