Bâtonnage.
Durant
els primers dies de la fermentació les pells, granes i restes del gra de
raïm suren i fan una capa sobre el most que s’anomena barret.
Aqueta
capa es remena un parell de vegades cada dia per treure’n els ferments
que queden a les pells i per donar cos al vi. (Bâtonnage)
Per vins negres, com que el color li posa la pell, s’hi deixen més dies, en el rosats i blancs, unes poques hores.
Curiositat:
Hi
ha un segon bâtonnage que és fa, amb una varilla d’inox en forma d’ela,
quan el vi està dintre de les botes de fusta en procés d’envelliment. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dilluns, 22 d’agost del 2022
22-08-22 Tempus discurrit...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada