Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 22 d’agost del 2022

28-07-22 Tempus discurrit...

 Després del verolat.
El raïm augmenta de pes fins a un 85% més, es transformen els àcids: tartàric, màlic i cítric en sucres: glucosa i fructosa, Polifenols i terpens.
Perd el color verd pistatxo i augmenta el groc en els vins blancs i el lila en el negres.
Curiositat:
No totes les varietats maduren al mateix temps.
Ni en totes es busca la mateixa quantitat de sucres, però 1litre de most està entre 250 i 330 grams. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé