Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 22 de gener del 2024

13-01-24

 L’escabetx.
La conservació dels aliments sempre ha estat un mal de cap per als humans. Quan el fred només es podia aconseguir amb el glaç de les rieres i guardar-lo en poues, quan alguns aliments : patates, serves, etc… s’enterraven amb palla per allargar-ne la vida, els humans van idear un mètode de conservació de carn i peix: l’escabetx.
Un mètode de conservació basat en l’acidesa de vinagre.
Curiositat:
Des dels romans fins els àrabs s’ha utilitzat aquest mètode. S’utilitzava especialment amb peix blau i la paraula, sembla que d’origen català, s’ha transmès a tota la Mediterrània!!! #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBEf #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé