Fer vi (6)
Clarificació i trasbals
Les restes que voleien dintre del vi es poden fer caure al fons per clarificar el vi.
Cal afergir-hi alguna substància que faci flocular les partícules en suspenció, jo ho faig amb clara d’ou.
Poden ser d’origen animal (sèrum de llet, clara d’ou, gelatina, cua de peix…), vegetal (proteïnes del pèsol, de la patata, de les algues…), mineral (bentonita…) o sintètic.
Amb tres setmanes podem ja trasbalsar el vi a les botes, si volem que agafin gust de fusta, o a les ampolles directament
Curiositat:
De manera natural tarda uns 6 mesos en clarificar-se i deixar les lies al fons. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 30 d’octubre del 2024
18-10-24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada