Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 30 d’octubre del 2024

18-10-24

 Fer vi (6)
Clarificació i trasbals
Les restes que voleien dintre del vi es poden fer caure al fons per clarificar el vi.
Cal afergir-hi alguna substància que faci flocular les partícules en suspenció, jo ho faig amb clara d’ou.
Poden ser d’origen animal (sèrum de llet, clara d’ou, gelatina, cua de peix…), vegetal (proteïnes del pèsol, de la patata, de les algues…), mineral (bentonita…) o sintètic.
Amb tres setmanes podem ja trasbalsar el vi a les botes, si volem que agafin gust de fusta, o a les ampolles directament
Curiositat:
De manera natural tarda uns 6 mesos en clarificar-se i deixar les lies al fons. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé