Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 24 de febrer del 2025

13-02-25

Carxofes al forn.
L’escarxofa ( Cynara Scolimus) és una verdura que sol agradar molt , tot i que sempre hi ha qui no li agrada.
Hi ha moltes formes de cuinar-la, però per a mi, post ser és un atavisme, m’agrada feta al forn com les feia ma mare Maria.
Curiositat:
- Cal tallar-ne la cua per que s’aguanti.
- Coronar la a 2/3 de la base.
- Posar-les en una safata de forn, si hi poseu paper de forn us estalviareu rascar a l’hora de netejar.
- Esclafeu-les amb un bon cop per que s’obrin.
- Poseu-hi sal, vinagre de vi i oli fins que vessi.
- I cap el forn a 200 graus cinc quarts.
- Cada quart, agafeu una cullera i re-ompliu les amb l’oli que queda a la safata.
- L’últim quart per evitar que es cremi l’all, si hi poseu a sobre all picat en juliana obtindreu una menja excel·lent!!!
Bon profit i salut!!! #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé