La cabra.
La “capra aegagrus hircus” és un mamífer de la família dels bòvids i la sub-família caprinidae.
Fou del primers animals domesticats, fa més de 10.000 anys. Primer per la llet, després per la carn i la pell i el pel.
És un animal de muntanya, té uns unglots que li permeten pujar parets quasi verticals.
Els primers formatges van ser de cabra i és un animal adaptat a la Conca Mediterrània, però l’origen és del Pakistan actual.
El mascle és el boc o cabró i els fills son les cabrides i cabrits.
N’hi ha unes 300 espècies.
Curiositat:
Hi ha races molt lleteres que arriben a donar 8 litres al dia.
El formatges solen tenir un gust especial i un olor típic, l’hircinic (traducció literal: olor de cabra). #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dilluns, 3 de febrer del 2025
25-01-25
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada