Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 3 de febrer del 2025

25-01-25

 La cabra.
La “capra aegagrus hircus” és un mamífer de la família dels bòvids i la sub-família caprinidae.
Fou del primers animals domesticats, fa més de 10.000 anys. Primer per la llet, després per la carn i la pell i el pel.
És un animal de muntanya, té uns unglots que li permeten pujar parets quasi verticals.
Els primers formatges van ser de cabra i és un animal adaptat a la Conca Mediterrània, però l’origen és del Pakistan actual.
El mascle és el boc o cabró i els fills son les cabrides i cabrits.
N’hi ha unes 300 espècies.
Curiositat:
Hi ha races molt lleteres que arriben a donar 8 litres al dia.
El formatges solen tenir un gust especial i un olor típic, l’hircinic (traducció literal: olor de cabra). #CMdlG #naturalocalBE #faunalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé