Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 15 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 14-04-15

 Neu a la muntanya del Canigó.
La neu és la sublimació inversa del vapor d’aigua a temperatura inferior a zero graus que te lloc a les capes altes de l’atmosfera formant petits cristalls anomenats: flocs de neu, volves, borralls, borrallons, cóps, tofes, ballarusques.
Tenen aquests cristalls forma hexagonal degut a l’estructura molecular de l’aigua, tots son hexagonals però no iguals.

La neu es transforma en aigua molt lentament, això fa que pugui penetrar molt més al sòl i ser aprofitada per omplir les capes freàtiques amb més eficiència que l'aigua de pluja.

Enguany la temperatura primaveral a fos la neu acumulada abans de temps, però l’últim cap de setmana ha deixat una bona “cagarada” de neu.
 

Curiositat:
“Tant val una bona nevada com una bona femada”, dita popular que indica els beneficis de la neu als conreus.

 #CMdlGBE #naturalocalBE #quasiqmzero #elmanescalfañé