Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 28 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 26-04-21

El gat dalt la taulada...

El gat (Felis catus) és un petit mamífer carnívor domèstic. Es tracta de l'única espècie domesticada de la família dels fèlids Els gats poden ser casolans, de granja o ferals.
Tenen la visió nocturna i el sentit de l'olfacte ben desenvolupats
Molts països tenen un gran nombre de gats ferals (colònies), que han contribuït a l'extinció de moltes espècies d'ocells, mamífers i rèptils. Per aquest motiu, s'han plantejat mesures per controlar-ne les poblacions.
Els gats es domesticaren a l'Orient Pròxim cap al 7500 a C. Hi ha uns 600 milions de gats domèstics arreu del món cosa que en fa el segon animal de companyia més popular després dels gossos. Sovint es preferit per ser més autonem que el gos.
Els gats dormen moltes estones, a vegades, fins a 12-14 hores seguides degut a que son d’activitat nocturna.
. El ritme cardíac d'un gat domèstic es troba normalment entre 140 i 220 batecs per minut, entre 2 i 3 cops més que els humans i la temperatura corporal normal és de 38,5 graus.
Curiositat:
Son famosos dos gats enfurismats, de coure, dalt de la teulada d’una casa d’art nouveau a Riga (Estònia ), que l’amo va fer posar de cul a la casa del davant (el Gran Gremi de Comerciants) ja que no el van acceptar.