Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 28 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 28-04-21

 Els til•lers de la Rambla tenen un intrús al número 73. Barcelona

Així com en el passeig de Gràcia tenim una alzina a qui Mossèn Cinto Verdaguer dedicà un poema, a la Rambla de Catalunya hi ha un pi, que el claustre de professors i estudiants, van plantar davant del número 73, de l'esmentada rambla on vivia, com a homenatge i regal al seu estimat catedràtic, Josep Maria Pi i Sunyer, en el seu 80 aniversari. Què millor que un pi, com símbol del seu cognom.
Al mateix que l'alzina del Passeig de Gràcia, aquest pi tampoc no s'ha desenvolupat molt, tot i ser un arbre de creixement ràpid. Tant un com l'altre, se senten aliens en el seu hàbitat; aquell per estar entre plàtans i aquest per estar entre til.lers. Però allà segueixen, un per la memòria de mossèn Cinto i l'altre per honorà a en Pi Sunyer.

Josep Maria Pi i Sunyer (San Nicolás de los Arroyos, Argentina 1889 - Barcelona 1984) fou un advocat i jurista català, fill de Francesc Pi i Sunyer i nét de Francesc Sunyer i Capdevila. Es llicencià en dret a la Universitat de Barcelona i es doctorà a la Universitat de Madrid. Personatge de Món, va ésser degà de la Facultat de Dret i del Col·legi d’Advocats
Interessat per la política, fou un dels fundadors d'Acció Catalana. Durant la Segona República Espanyola fou secretari de l'ajuntament de Barcelona.
Curiositat:
Tot i que va marxar a París al 1937, torna al 1940, essent depurat. Però va treure per oposició la càtedra de Dret Administratiu el mateix any, essent molt popular entre l’alumnat. #curiositatsdeBCN #naruralocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanurzaciódelmedi #elmanescalfañé