Anglesina o glicina és el nom comú d'un
gènere que científicament s'anomena Wisteria frutensis. Originàries de Nord-americà i Xina. És de la família de les faves i pèsols.
Es una
planta llenyosa, de fulla caduca que s’enrrotlla sobra si mateixa i es
enfiladissa si troba un tutor. Les flors son com les de les faveres i
creixen com un raïm. Son lleugerament perfumades i de color
blanc-lilós, depenent del ferro que troben en els nutrients del substrat.
El fruit es semblant a una tavella de mongeta, avellutada i de tacte
agradable, però no es comestible.
Curiositat:
Les branques es
cargolen en sentit de les agulles del rellotge (dextrogires ) i floreix
sempre de les branques de fusta nova del darrer any. #campdebarracaBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 28 d’abril del 2021
Tempus discurrit... 27-04-21
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada