Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 28 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 27-04-21

 Anglesina o glicina és el nom comú d'un gènere que científicament s'anomena Wisteria frutensis. Originàries de Nord-americà i Xina. És de la família de les faves i pèsols.
Es una planta llenyosa, de fulla caduca que s’enrrotlla sobra si mateixa i es enfiladissa si troba un tutor. Les flors son com les de les faveres i creixen com un raïm. Son lleugerament perfumades i de color blanc-lilós, depenent del ferro que troben en els nutrients del substrat. El fruit es semblant a una tavella de mongeta, avellutada i de tacte agradable, però no es comestible.
Curiositat:
Les branques es cargolen en sentit de les agulles del rellotge (dextrogires ) i floreix sempre de les branques de fusta nova del darrer any. #campdebarracaBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé