Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 13 de juliol del 2021

12-07-21... tempus discurrit

 Una màquina que ha desaparagut de les carniceries i de quasi totes les cases.
La màquina de trinxar carn o de capolar carn és un estri inventat al segle XIX, s’utilitzava per triturar troços de carn per fer embotits, hamburgueses o farcits( canelons, patates d’Olot, etc …)
A les cases on es feia matança, era obligatori tenir-ne per poder fer tota classe d’embotits, sovint els menuts de la casa feien anar la maneta que amb un bisenfí apretava la carn cap a la picadora.
Curiositat:
Recordo el mati de Sant Esteve i la vigília de Sant Antoni triturant les restes del pollastre de Nadal i afegint-li un rostit de carn, les pastenages, el tomaquets i la “cabesa” d’alls, per fer els canalons!!! #elmanescalfañé

Cabeça (no calen cometes, és ben correcte en català)