Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 5 de juliol del 2021

Tempus discurrit... 26-06-21

 Tot i la sequera, aquest vent de la gana (sud-oest) i les malures, les tomaqueres van donant el seu fruit. El tomàquet (Solanum lycopersicum) és el fruit de la tomaquera. Heus ací com estan creixent els de CMdlG.
També es coneix amb els noms de tomaca,tomata, tomàtic, tomàtiga i tomàtec.
La tomaquera també rep els noms de tomatera, tomateguera, tomatiquera i tomatiguera.
El nom del fruit deriva de la paraula nàhuatl xitomatl, "fruit amb melic". Actualment és un ingredient imprescindible de la cuina mediterrània.
Els primers que van arribar d’Amèrica eren color groc, i a Itàlia encara ni diuen pomodoro = poma d’or.
Curiositat:
A Catalunya hi ha un plat que fa temps que quasi ens defineix com a país : el pa amb tomàquet. #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #alimentacionaturalBE #elmanescalfañé


Jo en voldré 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

A casa son mes o menys com les teves. Fan goig