Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 6 de novembre del 2021

06-11-21 tempus discurrit...

 Modernisme industrial a BCN

Ubicada al límit del districte de l'Eixample, la Central Catalana d'Electricitat és un edifici que es troba en el xamfrà de l'Avinguda de Vilanova i Roger de Flor. Pertany al patrimoni industrial de Barcelona.

L'estructura en alçat d'aquesta antiga fàbrica comprèn semi-soterrani, planta baixa i un pis, a excepció del cos orientat al xamfrà, format per semi-soterrani, planta baixa i quatre pisos.

La Central Catalana d'Electricitat instal·là la central tèrmica a carbó al 1896, constitueix una bona mostra de l'arquitectura de ferro, totxo i vidriats i tenia les oficines situades a la façana i els tallers a l'interior de l'illa, on hi havia cinc dinamos de corrent continua que funcionaven amb vapor produït per carbó. Al 1919 es convertí en una central transformadora i al 1977 en la seu d’Hidroelectrica de Catalunya, després de Fecsa-Endesa i ara de EnergiGO.

Curiositat:

Tenia una gran xemeneia d’obra vista, avui desapareguda.
#edificissingularsdecat #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé