Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 18 de maig del 2022

13-05-22 tempus discurrit...

 Passeig Marimon Asprer.
Situat paral·lelament al riu Daró, aquest indret va ser una donació de la família Marimon a l’any 1879, per tant aviat farà 150 anys. La part final del passeig van ser donacions d’altres famílies.
A l’any següent es varen plantar els 50 primers plataners (platanus orientalis x platanus occidentalis) que junt amb la balaustrada del riu li donen prestància i espectacularitat.
Els plataners bords, plàtans d’ombra, plàtans de passeig han servit com a arbres ornamentals en molts pobles i ciutats.
També se’n van plantar una immensa quantitat al vorals de les carreteres, per fer ombra. Per desgràcia, varen ésser tallats per evitar accidents quan van aparèixer els cotxes. (sic)
Curiositat:
Arbre caducifoli que pot arribar a assolir facilment mes de 30 metres d’alçada i a mesura que es fan vells, tenen l’escorça tacada de verd talment com una pell de vaca. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé