Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 18 de maig del 2022

18-05-22 tempus discurrit...

 Sant Honorat.
Patró dels Flaquers i dels que fan PA.
De les tres cultures principals d’arreu del Món, a la Conca Mediterrània hi trobem la del pa.
Junt amb l’arròs i el blatdemoro han estat qui han tirat endevant l’espècie humana en quant a la part energètica de la dieta diària.
Tot i que últimament la gent ha decantat la compra d’aquest aliment cap a un pa “industrial” de durada curta una vegada descongelat i enfornat, poc trencadís, sembla xiclet i sovint massa cru!!!
Curiositat:
A la Bisbal hauríem d’estar contents per dues raons: tenim la sort de tenir una de les dues úniques farineres de la demarcació de Girona: Can Sunyer i d’altra banda una fleca (Can Rodà) que sovint queda entre les primeres fent pa amb “farina de Girona”, una D. O. de proximitat i qualitat. #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé