Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 30 de setembre del 2024

16-09-24

 Gramona (2)
La idea de fer un pas enrrera, pasar a la biodinàmica, fa que el resultat final sigui un producte diferent al cava tradicional.
Gramona, Recaredo, Nadal, Llopart, Dabaté i Coca, Can Freixes, Torelló, Julià Bernet i Mas Candí han fet aquest pas.
Obligacions:
- Collita manual
- 100% ecològica o biodinàmica.
- 100% vinificat a la propietat
- Llargues criances: + de 18, 30 i 60 mesos.
- Poden comprar raïm a d’altres que compleixin les normes a un preu mínim estipulat cada campanya.
- Data de desgollament a la contra etiqueta.
- Mínimo 90% de varietats autóctones del Penedès: Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Malvasía, Monastrell, Garnatxa, Sumoll, Xarel·lo Vermell
- Bodega ubicada al territori Corpinat.
- Compromís amb el territori i els seus agricultors.
Corpinat no és una D. O.
El cava tradicional només li cal 9 mesos de fermentació en botella abans del desgollament, moment on s’afegeix el “licor d’expedició” que sol ser vi + sucre.
Els del Corpinat hi afegeixen most natural ( sucres del propi vi).
El producte final esdevé diferent amb un carboni que hi sembla menys present.
Curiositat:
Segons el sucre afegit el cava és:
* Brut Nature fins 3 g, naturals per litre, sense sucres afegits
* Extra Brut fins 6 g
* Brut fins 12 g
* Extra Sec entre 12 i 17 g
* Seco entre 17 i 32 g
* Semisec entre 32 y 50 g
* Dolç més de 50 g por litre #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé