L’apagallums (Macrolepiota procera)
És un bolet comestible, però cal desestimar el peu que per aguantar el barret, necesita molta fibra, i molt fàcil d’identificar en la seva forma adulta, quan es jove és pot confondre amb dues Lepiotes la helveola i la brunneoincarnata, que son mortals, per tant descartar sempre les formes joves i petites.
Té una doble anella al peu i les làmines de color crema no arriben mai a tocar el peu.
Te molts noms populars: cogomella, paloma, paraigua, capell del senyor, coloma, bolet del frare, farinosa, maneta, pamperol, pampinella, pentinella ronyosa, pota d’ase i senyal d’alzina, és un bolet de l’ordre dels agaricals.
Curiositat:
Pot servir com a base d’una pizza, només cal posar-hi salsa de tomàquet, pernil, olives, mozzarella i orenga i al forn.
Ideal per a celíacs ja que no té gluten!!! #receptescuriosesdiferents #naturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 11 de desembre del 2024
26-11-24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada