La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.
Els
bitxos –o pebre coent a Mallorca, cirereta o cireret a Girona, vitet o
ditet al País Valencià, coralet o pebre de banyeta a Menorca, pebrina a
la Catalunya Nord, pesteta a Tortosa, citró a Eivissa, pebre morisco a
l’Alguer, son els fruits d’una solanàcea: la pebrotera Es tornen de color vermell essent de color verd gràcies a la capsaicina, un alcaloide que fa que piquin. Originaris de Sud-américa. Ara ja estan transformant el color i és el moment d’arrancar la planta, capgirar-la i esperar que s’assequin. Curiositat: Hi ha pebrots verds, vermells i grocs. N’hi ha de dolços i de picants. Curiosament el bitxo de Girona, de color groc, és dolç. #CMdlG
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada